Yhdistyksen historia

SF-Caravan Lohenpyrstö ry:n yhdistys on perustettu 25.9.2007.
Vuoden 2008 keväällä yhdistys hyväksyttiin SF-Caravan kattojärjestön alaisuuteen liittokokouksessa. Syksyllä 2008 solmittiin Raahen kaupungin kanssa vuokrasopimus Mikonkarissa sijaitsevasta maa-alueesta ja vuoden päästä tästä päästiin aloittamaan eri rahoitusratkaisujen varmistuttua rakennustyöt Mikonkarissa.
Lohenpyrstön leirintäalue vihittiin käyttöön heinäkuussa 2011. Vuoden 2015 lopussa sovittiin Raahen kaupungin kanssa lisäalueen vuokraamisesta, joten leirintäalueen kokonaispinta-ala on nyt 4,5 ha. Nykyään alueella sijaitsee talkoovoimin rakennetut kaksi huoltorakennusta, lasten leikkikenttä, grillikota sekä 182 sähköistettyä auto- ja vaunupaikkaa.
Lohenpyrstö on avoinna ympäri vuoden ja kesällä juhlitaan jo perinteiksi muodostuneita suosittuja juhannustreffejä ja YT-Rantatreffejä sekä syyskuussa Rosvopaistitreffejä.