Tapahtumat

Lohenpyrstön tapahtumat

Joulukuu    
31.12.2019 Uudenvuoden vastaanotto Lohenpyrstö
     
Tammikuu    
 24.-26.1.2020 YT Kaamoksen kaatajaiset  
  Lohenpyrstön vuoro on järjestää YT-tapahtuma Kaamoksen Kaatajaiset. Tapahtuma järjestetään Hotelli Raahen Hovin ympäristössä.  
     
Helmikuu    
21.-23.2.2020 Laskiainen Lohenpyrstö
  Talvi on parhaimmillaan ja vietetään alkavaa kevättä lumisissa maisemissa Lohenpyrstössä. Pientä reipasta ulkoilua, yhdessäoloa ja musiikkia levyltä tai karaoke.  
     
Maaliskuu    
6.-8.3.2020 Naisten viikonloppu Lohenpyrstö
  Naistenpäivän tapahtuma päättää hiihtolomaviikon. Kylpypalju ”vierailee” alueellamme. Iltaa vietetään naisten toivoman levymusiikin tahdissa.  
     
Huhtikuu    
10.-13.4.2020 Lohenpyrstön pääsiäinen Lohenpyrstö
  Pääsiäinen taittaa lopullisesti talven kohti kesää. Pääsiäisen aikaan Lohenpyrstön noidat ovat liikkeellä ja kokko roihuaa iloisesti.  
25.4.2020 Kevätkokous Lohenpyrstö
  Kevätkokous paketoi menneen toimintavuoden ja onkin aika suunnata katseet kohti orastavaa kesäkautta.  
     
Toukokuu    
1.-3.5.2020 Lohenpyrstön avaus/Vappu Lohenpyrstö
  Perinteisesti vappuna on avattu kesäkausi ja kausipaikkalaisten vaihto onkin ajankohtainen. Vappu sijoittuu loistavasti perjantai päivälle niin lauantaina 2.5.2020 onkin hyvä samalla pitää Lohenpyrstön kevättalkoot. Siivoillaan vähän paikkoja talven jäljiltä, täytämme puuliiterit kesää varten ja vietetään mukavaa yhteistä vappua yhdessä koko viikonloppu. Perinteisesti naamiaiskulkue on myös kiertänyt myös alueellamme ja munkit ovat hävinneet tarjoilupöydiltä.  
15.-17.5.2020 Valtakunnalliset Uniapneapäivät Lohenpyrstö
  Kokeillaan järjestää hiukan isompi tapahtuma alueellamme. Uusi kansansairaus uniapnea on rantautunut tehokkaasti myös karavaanareiden keskuuteen. Kevätkaudelle on toivottu suurempaa tapahtumaa mutta samalla pitäisi löytää myös uusia tapahtumateemoja. Toivotaan mukaan kaikki lohenpyrstölaiset ja tutustutaan samalla myös valtakunnallisiin
vierailijoihin.
 
     
Kesäkuu    
19.-22.6.2020 Juhannus Lohenpyrstö
  Juhannusta vietetään perinteisesti karavaanialueella. Orkesteri tanssittaa ja koemmepa myös jotain uutta tapahtumaa, rantaan järjestettynä. Myös perinteiset yhteislaulutilanteet antavat hienon mahdollisuuden jokaiselle musiikin ystävälle.  
24.-28.6.2020 Raahen Pekanpäivät Majoitustapahtuma
  Raahen Pekanpäivät on perinteinen kaupunkifestivaali. Toivotamme kaikki karavaanarit tervetulleiksi majoittumaan alueellemme. Järjestämme kuljetuksen kaupunkitapahtumiin lauantaina. Alueella vietämme aikaa levymusiikin ja karaoken tahdissa  
     
Heinäkuu    
10.-12.7.2020 Raahen Meripäivät Majoitustapahtuma
  Meripäivät ovat saavuttaneet suuren suosion kaupunkitapahtumana Raahessa. Niinpä järjestämme myös tähän tapahtumaan kuljetuksia Lohenpyrstön alueelta. Itse Meripäivät ovat 10.-11.7. Viikonloppuna viihdymme alueellamme levymusiikin ja karaoken parissa.  
Elokuu    
14.-16.8.2020 Lasten tapahtuma Lohenpyrstö
  Lasten oma tapahtuma on jo perinteeksi muodostunut koko perheen viikonloppu Lohenpyrstössä. Isät ja äidit voivat hiukan huokaista, kun tapahtuma sisältää myös ruokailut koko perheelle. Perheet nauttivat koulujen aloituksesta ja moni lopetteleekin matkailukautta tämän suurtapahtuman jälkeen. Nuorten disco kruunaa lauantai illan.  
27.-30.8.2020 Raahen Pimiät Majoitustapahtuma
  Syksy saapuu myös Raaheen ja kaupunkitapahtuma Raahen Pimiät kokoaa mm. torikauppiaat viimeistelemään kesäkauden Raaheen. Alue toimii majoitusalueena kaupunkiin tuleville karavaanareille. Karaoke tahdittaa iltoja ja levyjäkin soitellaan välillä illan pimetessä.  
     
Syyskuu    
4.-6.9.2020 YT-tapahtuma Rosvopaistitreffit Lohenpyrstö
  Lohenpyrstön perinteinen Rosvopaistit kokoavat karavanaarit koko Pohjois-Suomesta. Alue täyttyy iloisista kulkijoista, paistit kypsyvät yön tummetessa ja pitkä pöytä kokoaa karavaanarit yhteiseen ruokailuhetkeen. Orkesteri viihdyttää vieraitamme.  
11.-13.9.2020 Hengelliset treffit Lohenpyrstö
  Kristilliset Karavaanarit yhdessä Lohenpyrstön sekä Raahen seurakunnan kanssa järjestävät hiukan erilaisen tapahtumaviikonlopun. Tapahtumaosallistujat saavat sanan ja hengen ravintoa matkaevääksi tulevalle talvikaudelle.  
25.-27.9.2020 Kausibileet ja syyssiivous Lohenpyrstö
   Niinpä se taas kesäkausi on kääntymässä kohti syksyä. On aika vaihdella kausipaikkoja ja siivoilla alue talvikuntoon. Laituri on kesän palvellut uimareita ja onkin aika siirtää talvi-teloille. Samoin liiterit täytetään polttopuilla ja valmistellaan aluetta talven kylmenevii päiviin. Karavaanarit hakevat illan viiletessä lämmön hyvän musiikin tahdissa.  
     
Lokakuu    
23.-25.10.2020 Kellojen kääntely  
  Vielä kierrellään kelloja kesäajasta talviaikaan. Vietämme viikonlopun ajatonta aikaa, jolloin perinteiset aikataulut on käännetty sekaisin. Aika on maailman demokraattisin luonnonvara, sitä on kaikilla yhtä paljon. Tule kokemaan miten me jaamme sen alueellamme.  
     
Marraskuu    
28.11.2020 Lohenpyrstön pikkujoulu ja vuosikokous Lohenpyrstö
  Lohenpyrstön pikkujoulu kerää yhdistyksen jäsenet viikonlopun viettoon Lohenpyrstöön. Lauantaina saamme päivällä valita uusia tekijöitä yhdistyksen syyskokouksessa tulevalle toimintavuodelle. Joulupukki vierailee varmasti myös illan mittaan ja ”jouluruokaa tarjoo kunnon väki”.  
     
Joulukuu    
4.-6.12.2020 ”Linnan juhlat” Lohenpyrstö
  Suomen presidentti avaa juhlalliset seremoniat pääkaupungissa. Valitettavasti alueemmeei ole saanut kutsua niihin kemuihin. Pidämmekin oman itsenäisyyspäivän ”Pirtin juhlat” jo lauantaina 5.12. nyyttikestiperiaatteella uskomme, että ruoka, pikkunaposteltava ja juoma ei lopu. Perinteiset Pirtintanssit aloitetaan levymusiikin tahtiin. Iltaa voimme jatkaa sitten
jatkoilla vaikkapa kodalla.
 
31.12.2020 Uudenvuoden vastaanotto Lohenpyrstö
  Uusi vuosi ja uudet kujeet kääntyvät kalentereissamme rakettien paukkuessa. Mitäpä uusi vuosi 2021 tuo tulleessaan sitä jäämme odottelemaan.  
     

Tapahtumistamme tiedotetaan tarkemmin nettisivuillamme www.lohenpyrsto.fi ja Facebookissa

Päivämäärä- ja tapahtumamuutokset mahdollisia.